מדריך: איך מכינים קפה שחור
רבים האנשים שאוהבים לקום בבוקר, להרתיח את הקומקום ולהכין קפה שחור, ישנם כאלה שמעדיפים לשתות קפה הפוך או תה וכאשר מבקשים מהם להכין לנו קפה שחור הם לא בטוחים מה השיטה הנכונה וכיצד לפעול.
מדריך זה נכתב כתשובה לשאלה איך מכינים קפה שחור, בין אם של עלית או של חברת קפה אחרת, בפינג'ן או בקומקום, יש רק דרך אחת מוצלחת שבה הקפה יוצא טעים כמו שצריך.
הכנת קפה שחור בקומקום
שלבי ההכנה של הקפה השחור באמצעות הקומקום הינם פשוטים למדי, קפה זה נקרא גם קפה בוץ בגלל אופי ההכנה שלו – שמים את הקפה ישירות בתוך הכוס ולכן בתחתית הכוס נשאר בוץ עשוי קפאין.
שלבים
1 למלא את הקומקום ולהרתיח מים.
2 לשים כפית גדושה של קפה שחור בכוס קטנה.
3 למזוג את המים הרותחים מיד לאחר הרתיחה לכוס באטיות ולמלא כ-3/4 כוס במים.
4 להמתין מספר שניות בהן הקפה יתבשל.
5 להוסיף סוכר על פי הצורך ולבחוש את הקפה עם כפית.
טיפים
- הסימן לכך שהקפה יצא טוב הוא שבסיום ההכנה יש שכבה של קצף מלמעלה.
- מומלץ להשתמש בכוס קטנה וייעודית לקפה שחור.