מדריך: איך מכינים ביצה קשה
כשאנחנו רעבים מאוד ורוצים להכין משהו מהיר אך גם בריא ומזין לאכול, אחד הפתרונות הטובים הוא להכין ביצה קשה, כשמכינים אותה נכון היא יוצאת פשוט טעימה וכיפית לאכילה.
כאן תקבלו מתכון פשוט לביצה קשה ובטוח שבסיום קריאת המאמר תדעו איך מכינים ביצה קשה טעימה ועסיסית שלא ניתן לסרב לה ואי אפשר לעמוד בפניה.
מרכיבים
ביצה, מים.
אביזרים
גז, סיר קטן, קומקום.
הוראות הכנה
1 מרתיחים מים בסיר הקטן עד לגובה שיכסה את הביצה / ביצים, לזירוז התהליך הרתיחו את המים בקומקום ושיפכו אותם לסיר.
2 כשהמים רותחים מנמיכים את האש מעט, מכניסים את הביצה למים ונותנים לה לנוח כ-10 דקות.
הכנסת הביצה לסיר עם מים רותחים, במקרה שלנו הכנו את הביצה בפינג'ן להכנת קפה שחור.
הביצה בתוך המים הרותחים.
כעת יש למדוד 10 דקות עד שהביצה תתבשל ותתקשה.
עדיין מחכים שהביצה תתבשל…
עברו 10 דקות והביצה מוכנה.
3 לאחר 10 דקות מכבים את האש, מוציאים את הביצה ומקררים אותה על ידי שטיפתה במים קרים מתחת לברז.
קירור הביצה על ידי שטיפתה תחת מים קרים
4 שוברים את הקליפה של הביצה ומקלפים.
ביצה שבורה
המלצה
מומלץ להשתמש במכשיר ייעודי לקילוף ביצים קשות, לפניכם דוגמה של כלי לחיתוך ביצים קשות.
לפניכם תמונות של לפני ואחרי קילוף הביצה באמצעות מכשיר החיתוך.
לפני חיתוך
אחרי חיתוך
טיפ
הוסיפו מעט מלח לפי הטעם.
בתאבון!