מדריך: איך מכינים אורז

ישנם סוגים שונים של אורז כגון אורז לסושי ואורז אחד אחד, כעת נלמד איך מכינים אורז רגיל שיוצא פשוט טעים.

מצרכים

  • בסיס – אורז פרסי
  • כלים – סיר בישול עם מכסה תואם. כף ערבוב, כוס.
  • יחס – על כל כוס אורז יש לשים 2 כוסות מים.

חומרים ל-2 עד 4 מנות

  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס אורז
  • 1 כף שמן או חמאה

אופן בישול

1) ממסים את החמאה או יוצקים מעט שמן בסיר על אש גבוהה ומרתיחים.

2) מוסיפים כוס אורז (כ-200 גרם) תוך כדי בחישה מתמדת של האורז בשמן במשך כ-2 דקות.

3) מוסיפים לסיר שתי כוסות מים וממתינים כ-2 דקות נוספות.

4) מוסיפים את המלח תוך כדי בחישה ואם מתחשק לכם תבלינים אחרים, מנמיכים את האש.

5) מכסים את הסיר ונותנים לאורז לספוג את המים למשך 15 דקות.

6) מכבים את האש ומשאירים סיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.

7) מערבבים את האורז ומכסים.

התוצאה: אורז טעים 1 1.

הנכם מוזמנים להגיב בתגובות אם המאמר עזר לכם ללמוד איך להכין אורז בקלות.

איך לעשות דברים נוספים

« »