מדריך: איך מכינים שקשוקה + מתכון

שקשוקה מתכון

רוצים ללמוד איך מכינים שקשוקה טעימה? מחפשים את המתכון המושלם? במאמר הזה הוראות הכנה עבור שקשוקה מיוחדת ומושקעת – שקשוקת כל הזמנים – שקשוקה פגז – השקשוקיתשקשוקה ל-3 אנשים על אש נמוכה – לערבב כל הזמן.

מתכון

להלן מתכון קל ופשוט להכנת שקשוקה במחבת.

מצרכים

בצל, גמבה, חציל, תפוח אדמה, קישוא, שום, עגבניות, שמן זית.

תבלינים

כורכום, כמון, פפריקה חריפה,פפריקה מתוקה מלח, קורטוב סוכר.

אופן הכנה

1) לחתוך ראש גדול של בצל לריבועים קטנים, לחתוך 2 גמבות לריבועים קטנים, לגרד 4 שיני שום בפומפייה, לחמם רבע כוס שמן זית, לזרוק למחבת באותו זמן את הבצל, הגמבה והשום, ולתת להם מצב ריכוך ככה שיהיו במצב 'סמושי'.

2) לאחר מכן להוסיף את העגבניות ולהניח להן להתבשל כשעה, מידי פעם להוסיף מים, במידה ומעוניינים בטעם חריף ניתן להוסיף פלפל חריף בכמות הרצויה.

3) בזמן שמתבשלת הבלילה לוקחים את החציל הקישוא ואת תפוח האדמה מקלפים אותם חותכים אותם או מגרדים אותם בעזרת פומפייה.

4) מוסיפים לבלילה. כאשר נהיה מרקם אחיד מוסיפים כפית סוכר, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, כורכום וכמון. מערבבים היטב, מערבבים כל הזמן! כשהבלילה מוכנה שוברים את הביצים לתוך המחבת. מכסים כ-10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור.

יוצאת שקשוקה טעימה להפליא.

שקשוקה מתכון

איך לעשות דברים נוספים

« »